Rólunk

Krémtől, habtól dagadó büszke krémesek, fánkok, pajkosan roppanó habroládok, elegánsan sorakozó Dobos és csoki torták, laposan magbújó Ischlerek, linzerek, áttetsző, remegő gyümölcstorták, huncut katonás mignonok, mosolygós mákos kockák... s sok-sok édes csábítás! Rózsa Károly cukrászmester régi álmát megvalósítva 1984-ben kevés tőkével, de annál nagyobb lelkesedéssel és elszántsággal megnyitotta pici cukrászdáját saját termelő műhellyel, egy olyan korban amikor nagy bátorság és elszántság kellett ahhoz, hogy valaki magánvállalkozó, akkori szóhasználattal élve maszek legyen. Azzal a céllal vágott neki, hogy természetes alapanyagokból készült tradicionális cukrásztermékeket állítson elő egyedi ízvilággal premium minőségben. A saját és három alkalmazottja rengeteg munkájának köszönhetően hamarosan jelentős törzsvásárlói körrel rendelkeztek. Ahogy teltek az évek, kicsinek bizonyult az üzlet és legfőképpen a műhely, ezért a vállalkozás átköltözöt a mai telephelyükre, az Éhen Gyula térre. A nagyobb műhely nagyobb lehetőségeket adott, így még két saját cukrászdával bővült a vállalkozás és viszonteladókat is ki tudtak szolgálni süteménnyel és fagylalttal egyaránt. A legnagyobb elismerés az volt, amikor egy nemzetközi multicég felkérte a cukrászatot, hogy legyenek beszállítóik. Nagy kihívás volt, hogy a sokszorosára nőtt termelés mellett is meg tudják őrizni a kézműves cukrásztermék minőségét. Napjainkban a Rózsa Cukrászat Szombathely és környéke legnagyobb cukrászüzemévé nőtte ki magát, 20 munkatárssal, korszerű gépparkkal. A cég évek óta foglalkozik tanulóképzéssel, akik között azóta már megtalálhatjuk az új cukrász generáció vállalkozóit is.
MED
Magyar